ASPA poate prelua animalele de companie ale bucureștenilor infectați cu noul coronavirus

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) anunţă că poate prelua animalele de companie ale bucureştenilor cu noul coronavirus care au nevoie de spitalizare şi nu au rude sau cunoştinţe care pot avea grijă de acestea.

ASPA a postat pe Facebook această informare, pentru aveni în sprijinul celor afectați.

”Primăria Municipiului București prin ASPA poate prelua animalele de companie dacă sunteți testați pozitiv cu coronavirus, aveți nevoie de spitalizare și nu aveți rude/cunoștiințe care pot să aibă grijă de acestea în lipsa voastră:

1. Sunați la ASPA la nr. 021/9844;
2. Echipe ale ASPA se vor deplasa la adresele indicate pentru a ridica animalele de companie;
3. Acestea vor fi adăpostite temporar în cadrul centrelor ASPA sau la alte asociații cu care colaborează ASPA;
4. Animalele vor fi cazate în țarcuri individuale, fără a lua contact cu ceilalți câini din centre; Proprietarii vor primi periodic poze/filmări cu companionii lor, știm că dorul va fi mare;
5. Animalele vor fi preluate în baza unui formular de cedare temporară, semnat în calitate de proprietari;
6. După externarea proprietarilor, animalele vor putea fi recuperate de la ASPA sunând la nr. 021/9844.”

Procedura este valabilă doar pentru locuitorii Mun. București, ASPA fiind un serviciu public din cadrul Consiliului General al Municipiului București, seprecizează în comunicarea ASPA.

Cazare și îngrijire pentru animalele de companie

Pentru moment sunt pregătite 20 de țarcuri individuale. În funcție de evoluția situației există capacitate pentru suplimentarea locurilor. Animalele vor fi supravegheate în fiecare zi, vor primi hrană, îngrijiri medicale și li se va face curățenie zilnic. La preluarea animalelor, proprietarii vor preciza toate aspectele de care trebuie să se țină cont pe perioada cazării la ASPA. Prin urmare, câinii cu diete speciale vor fi hrăniți corespunzător.

Câinii cu probleme medicale vor primi tratamentul de care au nevoie. Dacă sunt probleme grave putem colabora cu clinici veterinare fie pentru cazare temporară, fie pentru analize, fie pentru tratament. Câinii cu probleme minore de sănătate vor primi tratament în centrele ASPA. Dacă intervine o problemă de sănătate în perioada în care câinele este cazat la ASPA, acesta va beneficia de investigațiile și tratamentul necesare fie în centrul ASPA, fie în clinici cu care colaborăm, în funcție de problema medicală apărută. Proprietarul va fi înștiințat de orice lucru care are legătură cu animalul său.

Animalele vor fi transportate cu mașinile de transport ale ASPA, autorizate DSV. Mașinile sunt dezinfectate în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel