Asistentă Spitalul CFR Craiova, în LACRIMI: Nu avem nimic pentru protecție. Am copil mic acasă!

O asistentă medicală de la Spitalul CFR Craiova a relatat situația disperată în care este unitatea, fiind nevoită să lucreze fără nicio măsură de protecție, atât ea, cât și colegele asistente și chiar medicii de acolo.

Asistenta medicală la Spitalul CFR Craiova a povestit, la Realitatea Plus, luni, în ce condiții lucrează, fără a beneficia de nici cea mai mică protecție în fața coronavirusului:

”Fac apel în numele colegelor mele, care au sau nu curajul să vorbească! Este un telefon al disperării. Este un telefon al umanității. Suntem într-o luptă, suntem într-un război contra coronavirusului cu mâinile goale, lăsați, noi și medicii, la voia întâmplării”, a spus asistenta, într-o intervenție telefonică, în emisiunea ”100%”, identitatea fiindu-i protejată.

”Nu avem absolut nimic. Nu avem măști, nu avem mănuși, nu avem seringi, nu avem perfuzoare... nimic! Martori ne sunt pacienții. Am primit o mască, pentru că am insistat să o primesc, de la doamna asistent șef, am primit o pereche de mănuși. Și mi s-a spus, a doua zi, când am mai cerut o mască, să o păstrez peprima că nu are de unde, să avem grijă cu ele. Au primit 100 de măști la 120 de medici, nu vorbim de asistenți și infirmieri. Efectiv nu sunt. Inițial am zis să facem o formă de protest, să venim la serviciu și să refuzăm să muncim în aceste condiții. Nu știu dacă colegele mele mă susțin. Eu nu pot să muncesc în condițiile date. Nu este posibil, la o asemenea pandemie, să lucrezi fără echipament de protecție. E ca și când statul ne condamnă spre a ne îmbolnăvi și a muri ulterior. Am copil mic acasă, sunt om”, a încheiat în lacrimi asistenta de la Spitalul CFR Craiova.

Realitatea Plus a încercat să obțină un punct de vedere și de la reprezentanți ai Spitalului CFR Craiova, dar, până la ora publicării acestei știri, aceștia nu au răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel