Asimptomaticii, monitorizați de medicii de familie. Tătaru anunță când se dă OUG

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nelu Tătaru a anunțat astăzi că se pregătește o Ordonanță de Urgență pentru ca medicii de familie să monitorizeze cazurile asimptomatice de coronavirus. 

Cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice vor rămâne la domiciului sub supravegherea medicului de familie, iar când apare simptomatologia vor fi duși în unitățile spitalicești, spune ministru Sănătății, Nelu Tătaru, scrie Mediafax. Măsura ar urma să intre în vigoare de săptămâna viitoare.

„Avem o ordonanță de urgență în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciului sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duși în unitățile spitalicești”, anunță Nelu Tătaru.

Ordonanța de urgență va fi aprobată săptămâna viitoare

„Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări”, mai arată Tătaru.

Nu pot fi emise ordine către medicii de familie pentru a face, în afara negocierilor contractului cu CNAS, alte acte medicale, susțin reprezentanții Colegiului Medicilor din România. Astfel, medicul de familie poate monitoriza de la distanță pacienții COVID-19, dar nu vor intra în focar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel