Artiști, acest MESAJ e pentru VOI. Iohannis: "Din păcate, cultura s-a manifestat prin spectacole. E REGRETABIL"

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor celor ce activează în mediul cultural, în ziua în care se anunță protest. 

Artiștii sunt extrem de afectați de pandemie, iar de la o lună de la deschidere, ei și-au pierdut din nou locurile de muncă din cauza restricțiilor impuse de autorități, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Pus să le transmită tuturor oamenilor din domeniul cultural, Klaus Iohannis a răspuns:

"Sunt mai multe domenii care au fost grav afectate de această pandemie și într-adevăr cultura este unul dintre domeniile care a fost extrem de afectat. Este clar că aici vorbim de măsuri luate de autorități la sfatul experților. Știți bine, sunt Comitete Naționale și Județene cu experți care recomandă politicienilor ce măsuri trebuie să ia într-un moment sau altul pentru a îngrădi răspândirea acestui virus.

Din păcate, cultura, de cele mai multe ori, s-a manifestat prin spectacole la noi și la spectacole se întâlnesc oamenii și atunci experții consideră că riscul este mai mare și trebuie îngrădite aceste întâlniri. E regretabil, însă am speranțe că vom trece cu bine peste această perioadă grea, inclusiv cultura românească. Abia aștept ca după terminarea acestei pandemii, cultura să-și reia locul de cinste pe care trebuie să-l aibă în societatea românească".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel