ARTIFICII în Wuhan. Chinezii petrec ca de Revelion, după ultimul bilanț

Locuitorii din Wuhan au petrecut ca de Revelion în noaptea de vineri spre sâmbătă. 

Petrecere cu artificii, după ce în ultimele două zile singurii diagnosticați cu virusul Covid-19 au fost oameni sosiți din alte țări, anunță South China Morning Post, conform Mediafax. 

Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori, a fost primul lovit de pandemia de coronavirus. Primul pacient infectat cu virusul COVID-19 a apărut în Wuhan în luna noiembrie a anului trecut, estimează epidemiologii. Ultimele două luni au însemnat carantină totală pentru locuitorii oraşului.

Acum, când numărul cazurilor noi de coronavirus este 0, oraşul încearcă să revină la normal. În ultimele două zile, singurii diagnosticaţi cu noul coronavirus au fost pacienţi sosiţi din alte ţări, care se aflau în izolare.

South China Morning Post notează că la Wuhan oamenii au celebrat cu artificii, în noaptea de vineri spre sâmbătă, victoria împotriva virusului.

Nu toate cartierele oraşului au fost declarate sigure, însă oamenii sunt din ce în ce mai optimişti. Şi în alte oraşe din provincia Hebei restricţiile au început să fie ridicate.

Nu toţi locuitorii sunt încă dornici să iasă din case. Unii spun că deocamdată pericolul nu a trecut. Este cazul lui Wen Ji, care a vorbit pentru South China Morning Post: ”Eu nu cred încă în datele furnizate de autorităţi şi prefer să rămân în izolare o perioadă”.

China a avut peste 80.000 cazuri de îmbolnăviri şi peste 3.000 de morţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel