Armata, spital mobil pentru COVID-19. Anghel (MApN) EXPLICĂ. Ce capacitate va avea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Armata română se implică în lupta cu COVID-19. Militarii vor construi în cinci zile un spital de campanie în incinta Spitalului Ana Aslan din Otopeni. 

"Ministerul Apărării Naționale a început pregătirea pentru montarea unui spital mobil încă din data de 18 martie. În acest moment se execută prima etapă, lucrările de amenajare genistică a zonei în care va fi amplasat acest spital mobil. A doua etapă va consta în mutarea propriu-zisă și echiparea spitalului mobil cu aparatura necesară, etapă care durează de aproximativ cinci zile. La finalizarea operațiunii dpdv. administrativ a acestei facilități urmează și certificarea și autorizarea de către Ministerul Sănătății.

Spitalul mobil Rol 2 va avea unități de treiere epidemiologice, laborator, medicină preventivă, vor fi zone de decontaminare speciale pentruc că în aceste condiții trebuie respectate strict procedurile de decontaminare și sterilizarea a aparaturii din incintă. La acest spital lucrează mai multe structuri din cadrul MApN, vreau să menționez Statul Major al Forțelor Terestre, Direcția medicală din cadrul MApN, comandamentul logistic întrunit și Comandamentul Comunicațiilor și Informațiilor din MApN", a declarat Oliver Anghel, purtător de cuvânt în Ministerul Apărării Naționale, în direct la B1 TV. 

Câți pacienți vor putea fi tratați în acest spital și cât personal medical va fi adus

"Va fi instalat practic un campus militar compus din două părți. Prima Spitalul Militar tip rol 2 și de o tabără de corturi unde capacitatea maximă va fi de aproximativ 500 de locuri. Acest spital va fi deservit cu personal medical din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Carol Davila" și de asememea, va fi în cooperare cu un spital de Boli Infecțioase care va fi desemnat ulterior de autoritățile centrale care va pune la dispoziție tot ceea ce necesită în acest moment, de la aparatură, produse medicale, echipamente și așa mai departe", a completat.

Spital instalat și în anul 2015 pentru epidemia de Ebola

"Acest spital mobil a fost instalat și în anul 2015, tot în această locație. Atunci a fost pregătit preventiv pentru epidemia de Ebola care se manifesta la nivel global. El este o facilitate medicală standard de tip NATO și a mai fost folosită și la exerciții militare multinaționale", a adugat Oliver Anghel.

Citește și: CORONAVIRUS. Armata instalează spital mobil de nivel ROL 2 la Institutul „Ana Aslan"-VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel