Arhiepiscopia Bucureștiului, număr unic de urgență pentru ajutorarea persoanelor cu afecțiuni grave

Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Social Filantropic și Misionar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov au decis să iasă împreună în întâmpinarea persoanelor aflate în imposibilitatea de a se descurca singure.

În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19) în care se preconizează creșterea accentuată a numărului solicitărilor de asistență din partea persoanelor aflate în izolare voluntară la domiciliu, în situații excepționale, cum ar fi persoanele vârstnice, aflate în imposibilitatea de a se deplasa, a persoanelor cu afecțiuni cronice grave, cu risc crescut de dezvoltare a unor complicații în caz de îmbolnăvire, Arhiepiscopia Bucureștilor, prin Sectorul Social Filantropic și Misionar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov au decis să iasă împreună în întâmpinarea persoanelor aflate într-una din aceste categorii de risc și fac următoarele precizări:

  1. S-a înființat numărul unic de apel 0799.785.491, accesibil în intervalul orar 08-16, exclusiv pentru cei aflați într-o situație de gravă vulnerabilitate socială din cauza epidemiei de Coronavirus (COVID-19).
  2. În urma verificării eligibilității solicitărilor de ajutor primite la acest număr, în baza unor proceduri clare, cazurile urgente vor fi direcționate către cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia pentru a ridica, prin delegați/aparținători alimente (hrana caldă sau alimente neprocesate, în funcție de posibilități și de reglementările ce pot apărea din partea autorităților statului).
  3. Protoieriile de sector pot susține suplimentarea cu un număr de 200 de porții zilnic a capacitații celor șase cantine sociale din București ale Arhiepiscopiei.
  4. În cazuri excepționale, în care nu se poate ridica hrana direct din locațiile stabilite, aceasta se poate transporta la domiciliul solicitanților cu ajutorul voluntarilor de la ISU și de la paraclisul „Catedralei Naționale”. 
  5. Ajutorul se va acorda fiecărei persoane pe o perioada de 14 zile (perioada de izolare voluntară).

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy