Arafat, veste CRUNTĂ. Ce se întâmplă cu starea de URGENȚĂ. "RISC. Situaţia NU este STABILĂ"

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Secretarul de stat Raed Arafat lansează un avertisment extrem de important pentru populaţie.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a atras atenţia că situaţia epidemiologică din România nu este una stabilă și susține că este încă prea devreme pentru a se pronunţa dacă numărul de cazuri în creştere din ultimele zile reprezintă semnul unui al doilea val de îmbolnăviri în creştere.

“La acest moment suntem într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu. Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc. La acest moment, este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli”, a declarat Raed Arafat pentru Observator.

În ce condiții se ia în calcul starea de urgență

Întrebat despre o valoare a noilor cazuri depistate zilnic care ar putea duce autorităţile la reinstituirea stării de urgenţă, Raed Arafat a spus:

“N-aş da cifre, pentru că nu e după cifră. Sunt mai multe considerente care se iau acum. Ce avem noi în cadrul stării de alertă este suficient ca să putem manageria situaţia. În momentul în care vor trebui să fie reluate anumite măsuri şi sper să nu ajungem acolo, dar dacă va fi acest caz, atunci se discută despre starea de urgenţă.

Dar, în acest moment, cu ce avem la îndemână noi continuăm să controlăm situaţia şi să coordonăm activitatea de prevenire şi reacţie şi să încercăm să controlăm cifra să nu crească, ba chiar să scadă, dacă se poate. Să nu ascultăm pe nimeni care spune că aşa ceva nu există, ba există şi în acest moment, când am relaxat situaţia, singura măsură este respectarea măsurilor de prevenire”, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel