Urmărește emisiunea live


Arafat, SECRETUL din lupta cu COVID-19. Un nou SET de MĂSURI din 15 MAI? "Este un DANS cu acest virus"

Raed Arafat a vorbit despre secretul din lupta cu virusul COVID-19, în România, dar și despre posibilitatea unor noi măsuri după data de 15 mai. 

Șeful DSU și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a vorbit despre vârful pandemiei de COVID-19 în România, despre platou, dar și despre posibilitatea ca începând cu 1 iunie să vedem o scădere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. 

"Vom vedea în următoarele zile efectele Paștelui, dacă va crește mai mult numărul cazurilor sau nu. Noi sperăm și avem speranța că vom avea un platou și vom ajunge la scăderea treptată a cazurilor, așa cum am avut o creștere treptată și nu una bruscă. Tot secretul aici, în această luptă, este să încercăm pe cât posibil să nu supraîncărcăm sistemul de Terapie Intensivă, sistemul medical, cu acele cazuri mai multe decât asimptomatice sau ușoare", a declarat Raed Arafat, în direct la "Marius Tucă Show".

Posibilitatea unui nou set de măsuri după 15 mai

"România cred că a reușit să mențină situația bine până acum și depinde de noi toți dacă vom continua acest lucru, inclusiv după 15 mai și să ținem situația sub control, altfel, și după 15 mai, dacă vedem că situația scapă de sub control și avem din nou impact major, este posibil să mai trebuiască să luăm o nouă rundă de măsuri. Este un dans cu acest virus pe care-l ducem.

În general dacă vorbim, mare parte din populație a respectat recomandările și pot să spun că faptul că suntem unde suntem acum, este pentru că cea mai mare partea a populației, chiar dacă au fost nemulțumiri și comentarii, au respectat regulile. Tot ce s-a întâmplat este muncă de echipă, iar în echipa asta este și populația", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel