Arafat: România va trimite un avion în Africa de Sud pentru repatrierea românilor. Vor fi aduși în țară și alți cetățeni europeni

Guvernul României
Guvernul României

Raed Arafat a anunțat că în ședința de guvern s-a hotărât trimiterea unui avion în Africa de Sud pentru a recupera cetățenii români blocați acolo după anularea zborurilor ca urmare a apariției noii tulpine Omicron.

Aeronava va repatria cetățenii români. Totodată, țara noastră va oferi un număr de locuri pentru cetățeni europeni ai altor state UE care vor fi aduși în România.

Potrivit lui Raed Arafat, aeronava va porni spre Africa de Sud în această noapte.

"Mai devreme a fost aprobată Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Prin Hotărâre s-a adăugat la ţările care au fost menţionate ieri (sâmbătă - n.r.) şi Malawi, iar, în plus, s-a stabilit că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU, şi Ministerul Transportului vor lucra împreună pentru repatrierea cetăţenilor români care nu pot să ajungă înapoi în România din cauza perturbărilor care sunt acum cu transportul aerian din zona respectivă, mai multe curse fiind anulate şi mai multe fiind pline, care ajung în Europa. Am început să întreprindem măsurile împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ministerul Transporturilor, prin Tarom, pentru trimiterea unui avion, la decizia Guvernului, care va pleca Bucureşti - Mombasa - Pretoria şi care urmează să aducă cetăţenii români, a spus Arafat, duminică, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, prin Mecanismul de protecţie civilă europeană se va acorda sprijin şi altor cetăţeni europeni.

Vom oferi şi prin Mecanismul de protecţie civilă europeană şi un număr de locuri pentru cetăţenii europeni ai altor ţări europene UE pentru a-i repatria la Bucureşti, după care de aici se stabileşte cum ajung în ţările lor", a precizat Raed Arafat.

Amintim că ieri seară Ministerul Afacerilor Externe a precizat că în contextul aplicării recomandărilor privind suspendarea zborurilor curselor aeriene către Uniunea Europeană, ca urmare a identificării unei noi variante de coronavirus în Africa de Sud, Ambasada României la Pretoria gestionează, la acest moment, situaţia a 36 de cetăţeni români (turişti, navigatori şi membri ai unei delegaţii sportive) ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel