Arafat, răspuns pentru Boloni. De ce România nu este la fel de afectată de COVID ca vestul Europei

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Fostul fotbalist român Ladislau Boloni a anunţat zilele trecute că nu înţelege de ce România nu are la fel de multe cazuri de coronavirus precum ţările din Vestul Europei. Raed Arafat, şeful DSU, a explicat care sunt motivele acestor diferenţe. 

"Noi am închis activităţile când eram la un nivel incipient. Şi de aici este un impact pe modul de răspândire. Asta nu este o glumă, pentru că şi închiderea cu o săptămână mai devreme poate însemna foarte mult. Aşa că rugămintea mea către populatie şi către sportivi şi către toţi este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!", a afirmat Raed Arafat pentru Fanatik.

Sportul, şanse mici de reluare 

"În acest moment, într-adevăr, o relaxare la nivelul sportului înseamnă o relaxare la alte situaţii, înseamnă că şi alţii vor veni să ceară relaxări. Deci, mai avem încă un pic de aşteptat. Aşa am zis şi înaintea Paştelui, aşa am zis şi acum: mai e un pic de aşteptat. După asta, normal, încep să se ia măsuri şi activităţile mai puţin riscante vor fi primele la care se va da drumul.

Activităţile cu risc mai mare de răspândire vor fi amânate încă o perioadă. Oricum, această relaxare va fi făcută treptat. Nu va fi o relaxare făcută brusc şi în masă. Ceva treptat, gradual, bazat pe o analiză reală, ce trebuie să fie relaxat şi ce încă nu şi ce poate fi parţial. Şi totuşi, mai adaug un lucru, orice măsură de relaxare nu înseamnă că ne vom întoarce la cum eram înaintea apariţiei acestui virus!", a completat Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel