Arafat lămurește cea mai controversată informație: Unul din subiectele manipulate pe rețelele de socializare

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raed Arafat a adus mai multe lămuriri asupra unui subiect care a circulat intens pe Facebook, legat de pandemie. 

Raed Arafat a vorbit despre subiectul legat de celelalte spitale care nu ar fi avut activitate, în această perioadă, fiind lăsați oamenii să moară.

"Măsura luată este foarte normală"

"Era unul din subiectele manipulate foarte mult pe reţelele de socializare. Eu am pus pe Facebook la mine inclusiv copia clarificărilor şi dispoziţiilor care au fost date inclusiv din partea Casei şi arată clar că, în perioada stării de urgenţă, se puteau efectua tratamente. Casa de Sănătate avea un ordin clar care epxlica cum se decontează, ce se face pentru diferite tipuri de tratamente pentru pacienţii cronici.

Măsura luată este foarte normală. Am luat-o din timp pentru că nu ştiam ce se va întâmpla. Cazurile care pot fi amânte se amână. Cazurile care nu pot fi amânate, care reprezintă o urgenţă sau cu potenţial de agaravare se tratează cu riscul ca acest caz să ajungă să fie şi pacient COVID în timpul în care se tratează", a declarat Raed Arafat, în emisiunea "Sinteza" Zilei, de la Antena 3.

"Ordinul nu zicea asta"

"Dacă noi lăsam spitalele să funcţioneze complet, vă daţi seama că Spitalul Suceava putea să fie replicat în mai multe judeţe din România şi să apară focare cu medici, asistenţi şi pacienţi infectaţi. Trebuia o perioadă să se pregătească, să înteleagă situaţia şi trebuia o perioadă să avem o capacitate de absorbţie, în cazul în care numărul cazurilor creşte.

Dar, în niciun caz, nu i s-a zis unui medic care considera că bolnavul nu poate aştepta să nu îl trateze. Folosindu-se de această dispoziţie, unii care aveau temeri au zis "ştiţi, mai bine amânăm, ordinul zice că nu putem". Ordinul nu zicea asta, că este exclus să faceţi asta, asta şi asta. Au început imediat după ordin să zică unii că vor muri bonlavii de celelalte boli şi am dat o clarificare în acest sens", a mai spus Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel