Arafat, la Brașov, la spitalul modular nefuncțional. ”Trebuia să fie gata în IULIE”. Răspuns neașteptat pentru o jurnalistă

Foto: captură
Foto: captură

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, s-a aflat astăzi la Brașov unde a vizitat Spitalul Modular care va funcționa ca suport pentru Spitalul Județean Brașov și care va primi pacienți în stare gravă cu coronavirus. 

Deși Brașovul este pe locul patru pe țară ca număr de cazuri de infectări cu coronavirus, autoritățile au luat cu greu decizia de a se amenaja un spital de campanie. Prezent la Brașov, Raed Araft a declarat că se caută și medici care să lucreze în Spitalul Modular. 

Întrebat de jurnaliști când va fi gata spitalul modular, Raed Arafat a precizat: 

”Dacă lucrările sunt terminate în 21, atunci în 22-23 august deja echipamentele medicale pot fi montate. Acestea nu necesită foarte mult timp. În ceea ce privește oamenii, urmează să se facă o întâlnire la nivel județean cu managerii spitalelor pentru a se discuta pentru că aici este nevoie de medici anesteziști de gardă și de rezidenți și medici care să sprijine. Este un județ destul de important și semnificativ. În interiorul județului se pot face detașări. Dacă nu se rezolvă deloc atunci va trebui să găsim soluții”, a declarat Raed Arafat în cadrul vizitei. 

Spitalul trebuia deschis în 20 iulie?

Întrebat de o jurnalistă dacă spitalul putea fi operațional acum, în condițiile în care la începutul lunii mai s-au făcut declarații că va fi deschis în 20 iulie, Arafat a răspuns că nu cunoaște ce contracte s-au făcut. 

Jurnalistă: Dacă această unitate mobilă era gata în 20 iulie, așa cum s-a stabilit la început de lună mai, ar fi fost de folos acum? Ar fi trebuit să fie gata în 20 iulie. 

Raed Arafat: Cu dacă nu rezolvi nimic acum. Eu nu știu care sunt contractele. Noi am rezolvat totul. Eu mă bucur că mai avem încă o unitate”, a mai spus Raed Arafat. 

Spitalul modular de la Brașov va avea 28 de locuri, iar 14 locuri cel puțin vor fi în regim de Terapie Intensivă. În perioada 9 – 27 iulie, Primăria Brașov a autorizat accesul a patru tiruri pe bulevardele orașului pentru a transporta cele 56 de containere din care este amenajat spitalul modular.

VEZI ȘI: Spitalul Județean Brașov, acuzat de întârzierile la spitalul modular

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel