Arafat: De duminică sosesc măști speciale și materiale pentru personal în linie de front

De duminică ajung în România măși speciale și materiale pentru personalul aflat în linie de front. Ele vor fi distribuite urgent către unitățile sanitare din țară, a anunțat Raed Arafat. 

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, sâmbătă, că importante cantităţi de materiale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19 vor începe să sosească de mâine, acestea urmând să fie distribuite în regim de urgenţă de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres. 

"Acum pot să spun că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a semnat toate contractele subsecvente în urma acordurilor cadru încheiate de ONAC şi acum trecem la livrarea materialelor care au fost prevăzute în anexa Ordonanţei 11/2020 al Guvernului României, astfel ca să fie livrarea mai rapidă împreună cu Ministerul Apărării Naţionale şi mai ales cu Forţele Aeriene Române organizăm preluarea produselor în regim de urgenţă a cel puţin prima parte a lor şi livrarea lor către unităţile sanitare, către serviciile de urgenţă a unităţii de primiri-urgenţă, servicii de ambulanţă. Pot să spun că primele măşti de nivel înalt de protecţie au fost distribuite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pe plan naţional. Vorbim aici de măştile FFP2, FFP3, care au fost distribuite 80.000 de măşti pe lângă ce a adus Unifarm-ul, dar urmează de mâine să înceapă să sosească cantităţi importante de materiale şi să fie distribuite în regim de urgenţă de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu titlu gratuit, fiind finanţate din bugetul de stat către unităţile sanitare şi către personalul care este în linie de front în această luptă", a precizat Arafat, în declaraţia de presă susţinută la sediul MAI.

Ordin semnat în contextul infecţiilor cu SARS-CoV-2

El a reamintit că în data de 19 martie s-a semnat ordinul Comandantului acţiunii pentru constituirea Comitetului responsabililor zonali pe specialitate anestezie, terapie intensivă şi nominalizarea membrilor în contextul infecţiilor cu SARS-CoV-2.

"Bineînţeles, această acţiune este în comun cu Ministerul Sănătăţii. Acest comitet va răspunde prin responsabilii zonali de fiecare zonă din ţară, de organizarea modului de preluare şi rezolvare a cazurilor; mai ales pe terapie intensivă vorbim aici, pentru că presiunea mare, dacă începe să crească numărul cazurilor şi dacă avem un număr mare de pacienţi, presiunea mare va fi asupra secţiilor de terapie intensivă şi acest comitet va fi cel care va coordona această activitate sub coordonarea domnului secretar de stat Horaţiu Moldovan de la Ministerul Sănătăţii şi în colaborare şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă", a spus secretarul de stat.

Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, operațional 

Raed Arafat s-a referit şi la operaţionalizarea Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. "Este în legătură cu toate centrele judeţene şi cu centrul din municipiul Bucureşti şi a devenit locul în care acum avem toate datele care se concentrează pentru a face actul de coordonare mult mai uşor pentru toate structurile", a precizat Arafat.

Secretarul de stat a mai arătat că Ministerul Apărării Naţionale continuă "construirea şi instalarea" spitalului militar ROL 2 în curtea Spitalului Aslan".

"Bineînţeles, există şi alte activităţi care se desfăşoară la nivelul Spitalului Aslan pentru pregătirea acestui aşezământ, să zicem, a acestei clădiri, în cazul în care va trebui să internăm acolo pacienţi cu gravitate uşoară sau medie, sau chiar de terapie intensivă care sunt afectaţi de COVID-19", a mai spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel