Arafat, CRITICI asupra șefilor DSP. "Destabilizează sistemul. NU au nicio legătură cu medicina"

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul Sănătății, a vorbit despre situația șefilor din Direcțiile de Sănătate Publică, în contextul pandemiei de COVID-19.

Raed Arafat a reacționat în urma declarației ministului Sănătății, Nelu Tătaru, care a afirmat zilele trecute că sunt foarte multe probleme în județe, acolo unde șefii de DSP și șefii de spitale nu au ce să caute în acele funcții. 

"Din păcate este un lucru cred că este sesizat de multă lume și nu este nimic care să ne facă să spunem altceva decât ce a zis domnul ministru, pentru că pe parcursul mai multor ani, un lucru care nu ține cont de guvernare, noi am slăbit sistemul de Sănătate Publică, avem directori de DSP care nu au nimic în legătură cu medicina. La un moment dat, directorul de DSP trebuia să fie medic obligatoriu, medic care are chiar pregătire în Sănătate Publică, ori aceste lucruri s-au schimbat", a declarat Raed Arafat, în direct la Digi24. 

Acești șefi destabilizează sistemul în situații de criză

"Cred că este momentul să ne gândim că la nivelul spitalelor și la nivelul DSP-ului trebuie să ai o pregătire pentru funcția respective. O pregătire serioasă care să te recomande să ocupi o astfel de poziție și să fie total depolitizate astfel de poziții, indiferent cine e la guvernare, pentru că faptul că cineva poate foarte ușor să acceseze aceste poziții, poate să ducă la destabilizarea sistemului în situații de criză ca acum", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel