Un medic celebru îl atacă pe ARAFAT după Ordonanța Militară nr. 4: Și-a ameninţat propriii colegi!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Raed Arafat a fost criticat aspru după măsurile anunțate, ieri seară, la sediul MAI, unde a fost prezentată Ordonanța militară nr. 4.

"Deciziile echivalează cu a pune pistolul la tâmpla medicilor. Iar dr. Arafat şi-a ameninţat propriii colegi! Domnule Arafat... controlaţi-vă! Nu dumneavoastră sunteţi în prima linie!", a scris medicul cardiolog Gabriel Tatu Chițoiu, de la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Raed Arafat a anunțat, după intervenția ministrului de Interne de duminică seara, că medicilor li se interzice, sub sancțiune penală, să refuze internarea pacienților. De asemenea, medicii sunt obligați să accepte transferul în spitalele afectate de COVID-19, a mai precizat Raed Arafat.

Vezi și: Covid-19. Arafat: Medicii nu pot refuza internările. Refuzul cade sub incidență penală

După această primă postare, dr. Tatu-Chițoiu a revenit cu precizări, ca răspuns la comentariile făcute pe pagina sa de Facebook:

BUMERANG

Dupa interventia D-lui Arafat de ieri seara, au aparut cateva comentarii de genul celui de mai jos>

"Ce spune de fapt Arafat este grav. Obligația de a trata oameni este de acum clară (altfel intra in penal). Asta îmi spune ca au fost multe cazuri in care bolnavii nu au fost tratati și de asta au murit (explica și multele decese de oameni sub 65 de ani de săptămâna asta, și rata de mortalitate prea mare prea devreme).
De ce? Unor medici le-a fost frica probabil sa se infecteze și au lăsat oamenii sa moara. Incredibil... in paralel aud ca multi vor sa își dea demisia sau sa dispară din spital ca e prea riscant (deși fiecare doctor poate salva zeci de vieți)."

Raspuns si pentru acest domn si pentru altii care gandesc la fel:

Domnule C. sunteti intr-o eroare totala! Nu aruncati cu pietre in medici fara a sti despre ce este vorba...Nici un medic nu a refuzat si nu va refuza sa trateze un pacient indiferent de patologia lui, Medicii au cerut 2 lucruri 1. Sa aiba echipamente de protectie si 2. suspectii de COVID sa fie testati. Pentru asta s-au creat in UPU sectoare speciale in care suspectul este izolat si tratat !!! pana la venirea rezultatului testului. Daca rezultatul este negativ, se interneaza in spitalul respectiv. Daca este pozitiv se trimite la spitalul s desemnat COVID. . Dupa ce acest spital este coplesit intra in actiune Spitalele de Urgenta, care acum se organizeaza corespunzator. Ordinul de ieri spune insa ca> 1. Orice pacient prezentat la camera de garda/UPU a unui spital (exemplu spital Judetean, Municipal, etc) trebuie suspectat ca avand COVID 2. Orice pacient prezentat in Camera de Garda/UPU (deci orice suspect COVID) se interneaza in acel spital , FARA A SE MAI ASTEPTA REZULTATUL TESTULUI . Adica sa amesteca un suspect COVID cu ceilalti pacienti deja existenti in Spital..in sectii in care personalul medical nu are echipament de protectie (credeti ca toate spitalele din tara au asa ceva? Nici vorba!) iar pacientii cu alte patologii.vin in contact direct cu COVID. Adica... ceea ce s-a intamplat la Suceava.

Oricum, in cateva zile nu va mai conta nici o regula. Vor fi multi pacienti,

Nu pot sa nu remarc, cu tristete, ca in timp ce Domnul Vela si cu adjunctul sau NU uita, dupa fiecare interventie, sa-si laude subordonantii, sa-i felicite, sa-i imbarbateze... Domnul Arafat prefera sa-si ameninte colegii cu dosare penale in loc sa le spuna ce a mai facut pentru ei, cate materiale de protectie au venit cate vor mai veni, etc, etc etc

Fiti linistiti, medicii isi fac si isi vor face datoria. Amenintati in fiecare zi cu dosare penale de cei care ar trebui sa aiba grija de ei si cu mediatizarea negativa la televizor de catre pacienti si jurnalisti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel