Sibiul intră în carantină. Arafat anunță restricțiile

Raed Arafat a prezentat restricțiile care se vor aplica în cazul carantinei în Sibiu, pe lângă măsurile luate la nivel național de autorități.

"În urma discuţiilor care au avut loc cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, s-a ajuns al următoarele concluzi şi măsuri suplimentare:

- Instituirea măsurii de carantinare a Municipiului Sibiu, la un loc cu Şelimbăr şi cartierul Arhitecţilor, carantinarea localităţii Tălmaciu şi a localităţii Cisnădie, începând de luni. O excepţie va fi acest weekend şi, în fiecare weekend, pe durata măsurii de carantinare, închiderea magazinelor şi a mall-urilor pe toată durata weeekendului. Şi anume, sâmbăta, duminica, cu excepţia magazinelor, pieţelor agro-alimentare, magazinelor care vând alimente, farmaciilor, magazinelor care vând materiale esenţiale, cum ar fi alimentele pentru animale şi aşa mai departe.

Măsura de carantinare începe de luni, pe durata a două săptămâni. Suplimentar, vom avea măsuri pe durata weekendului și acestea sunt, în mod deosebit închiderea mall-urilor şi magazinelor, cu excepţia celor cu produse esenţiale. Această măsură va începe din această sâmbătă. Restul vor începe de luni.

- Pe durata stării de carantină, magazinele se vor închide la orele 20.00, în loc de 21.00. Terasele se vor închide, magazinele pot avea maxim o persoană la opt metri pătraţi, respectând toate regulile de sănătate publică. Între orele 10.00 - 13.00, procurarea de alimente şi materiale necesare va fi rezervată persoanelor peste 65 de ani.

- Pentru ieşirea de la domiciliu, din localităţile carantinate sau intrarea în ele, există excepţii care vor fi anunţate şi care permit, cum ar fi, activitatea profesională, asistența medicală, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor. Asta se va face cu declaraţia pe proprie răspundere.

- Activitatea religioasă se va desfăşura în spaţii deschise, pe durata perioadei de carantină. La sfârşitul celor 14 zile de carantină, se va face o nouă evaluare asupra situaţiei şi se va veni cu noi comunicate în acest sens", a spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel