Aproximativ 240 de romi, expulzați din Franța

romi
romi

Un avion care a decolat joi de pe aeroportul Lyon a adus în România aproximativ 240 de romi, aceasta fiind cea mai importantă expulzare de la începutul anului şi de la începerea mandatului preşedintelui socialist François Hollande.

Potrivit celor declarate de către reprezentanți ai unor asociații umanitare, aproximativ 240 de cetăţeni români de etnie romă au fost expulzaţi, joi, din Franţa, cu un avion care a decolat de pe aeroportul Saint-Exupéry din Lyon, după ce li s-a acordat și un beneficiu financiar.

Acțiunea demarată autoritățile franceze este considerată ca fiind cea mai importantă expulzare de la începutul anului şi de la începerea mandatului preşedintelui socialist François Hollande.

"Toţi au acceptat expulzarea de bunăvoie. Doar că iniţiativa intervine după două săptămâni de presiuni în taberele de romi", a explicat Jean-Philippe, deși Oficiul francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) nu a comunicat numărul exact al românilor repatriaţi.

Cetățenii români de etnie romă, care au acceptat repatrierea, au primit 300 de euro dacă sunt adulţi şi 150 de euro dacă sunt minori. Două tabere de romi situate în apropiere de Lille, unde locuiau aproximativ 200 de romi, au fost deja evacuat în cursul zilei de joi.

Ministrul francez de interne, Manuel Valls afirma în urmă cu câteva zile că "demolarea taberelor va continua de fiecare dată când va exista o decizie de justitie în acest sens”, considerând că ”taberele insalubre sunt inacceptabile”, mai ales că ele sunt situate în cartiere populate și pun în pericol, astfel, conviețuirea diverselor populații.

Președinta partidului extremei drepte, Marine Le Pen, este de părere că aceste expulzări "făcute în fata camerelor de luat vederi, nu duc la nimic bun", unica rezolvare a acestei situații fiind "închiderea frontierelor țării."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel