Aplicația WhatsApp, copleșită de informații FALSE. Cum să vă feriți de fake news

Guvernele și oficialii medicali încearcă din răsputeri să ofere informații corecte și oportune despre noul coronavirus.

Guvernele și oficialii medicali încearcă din răsputeri să ofere informații corecte și oportune despre noul coronavirus, conform CNN. Însă, aceste eforturi sunt diminuate de distribuirea de informații și știri false pe una dintre cele mai celebre platforme de mesagerie.

WhatsApp, deținut de Facebook, este criticat pentru că nu poate gestiona informațiile greșite despre pandemia de coronavirus din jurul globului, care a infectat mai mult de 200.000 de persoane și a ucis peste 8.000 de oameni.

Cum arată informațiile false

Platforma este folosită pentru a împrăștia mesaje care, de cele mai multe ori, conțin un melanj de informații corecte și false, care sunt des demascate de experți. Problema este atât de gravă, încât liderii lumii le cer oamenilor să nu mai împrăștie informații neverificate cu ajutorul aplicației.

„Implor toată lumea să nu mai distribuie informații neverificate pe grupurile de WhatsApp", a spus Premierul Irlandei, Leo Varadkar, pe Twitter. „Aceste mesaje sperie și dezorientează oamenii, dăunând cu adevărat. Vă rog, informați-vă din surse oficiale și de încredere".

Din cauza faptului că mesajele de pe WhatsApp sunt criptate într-un fel în care pot fi văzute doar de cel care trimite și cel care primește, oficialii Sănătății nu reușesc să supravegheze informațiile răspândite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel