Aplicaţia pentru monitorizarea COVID-19, plină de date false. "Oraşe întregi pot fi ÎNCHISE degeaba"

O aplicaţie pentru monitorizarea cazurilor de COVID-19 ar fi plină de date false, avertizează specialiştii, dat fiind că nu există nicio oprelişte privind introducerea acestor variabile. 

Aplicaţia sistemului naţional de sănătate din Marea Britanie ar putea fi plină de informaţii false, afirmă specialişti citaţi de Daily Mail, motiv pentru care unele oraşe ar putea fi închise degeaba. 

Aplicaţia din Marea Britanie este singura din lume care le permite cetăţenilor să îşi introducă singuri datele, alertându-i pe cei din jur că au simptome specifice COVID-19.  Se declanşează astfel o alertă GALBENĂ, iar NHS-ul este anunţat. Ulterior, dacă testul este pozitiv, cu un PIN de la NHS, alerta GALBENĂ devine ROŞIE. 

Specialiştii în tehnologie atrag, însă, atenţia că prea multe alerte galbene ar putea duce la izolarea unor cartiere sau oraşe întregi, până s-ar descoperi că totul a fost o farsă. Şi, pentru că aplicaţia nu identifică utilizatorii, nici nu se poate afla cine este responsabil pentru declanşarea alertelor galbene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel