Apel la FMI. "Nu lăsaţi banii să ajungă unde nu trebuie"

FMI
FMI

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului au făcut apel la Fondul Monetar Internaţional să aibă grijă unde ajung banii alocaţi statelor pentru lupta contra COVID-19. 

Măsuri anti-corupţie şi de transparenţă ar trebui incluse în pachetele financiare de urgenţă alocate statelor care luptă contra COVID-19, anunţă mai multe grupuri pentru protecţia drepturilor omului. 

Şefii organizaţiilor Transparency International, Human Rights Watch şi Global Witness au semnat o scrisoare deschisă pentru conducerea FMI pentru a trage acest semnal de alarmă, după ce mai bine de 90 de state au cerut asistenţă urgentă din partea FMI, scrie euronews. 

Lupta anti-corupţie, în zadar 

În scrisoare, cei trei spun că toate eforturile făcute în lupta anti-corupţie până acum ar fi în zadar, dacă FMI nu ar fi atent cu aceşti bani. 

"Suntem îngrijoraţi că transferarea unor sume uriaşe de bani fără a include măsuri care să prevină corupţia ar zădărnici toată lupta procurorilor din aceşti ani", se arată în scrisoare. 

În Italia, spre exemplu, există teama că mai multe firme au obţinut contracte avantajoase cu statul pentru a fabrica măşti, mănuşi şi combinezoane, deşi autorităţile italiene spun că toate companiile sunt atent verificate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel