Apel în Marea Britanie: ”Luați VITAMINA D în timpul izolării”. Este o armă în războiul cu noul coronavirus?

Vitamina D
Vitamina D

Britanicii sunt sfătuiți să ia suplimente de vitamina D, în timpul izolării generate de pandemia de COVID-19. 

Vitamina D este produsă prin expunerea la soare și este esențială pentru un sistem imunitar sănătos. Șefii din sănătate din Anglia au făcut o actualizare pe site-ul de Sănătate Publică din Anglia prin care, în timpul izolării, oamenii sunt sfătuiți să ia un supliment de vitamina D pentru a compensa lipsa expunerii la soare. ”Luați 10 micrograme de Vitamina D pe zi pentru a vă menține oasele și mușchii sănătoși” este mesajul transmis. Specialiștii în sănătate dau acest sfat pentru că oamenii ar putea avea un deficit de vitamina D din cauza lipsei expunerii la soare, aflându-se, cea mai mare parte a zilei, în interior. ”Puteți cumpăra vitamina D din majoritatea farmaciilor și supermarketurilor. Nu cumpărați mai mult decât aveți nevoie” a fost mesajul publicat pe site-ul de Sănătate Publică, conform The Sun. 

În plus, oamenii de știință investighează dacă vitamina D poate ajuta pacienții cu coronavirus să lupte cu boala. O cercetare are loc în Spania pe 200 de pacienți cu COVID-19 prin care se urmărește dacă vitamina D poate ajuta la combaterea bolii, prin creșterea sistemului imunitar. ”Dacă aveți deficit de vitamina D, aveți șanse de trei-patru ori mai mari să răciți” a spus dr. Jenna Macciochi, de la Universitatea din Sussex. Se crede că Vitamina D ar combate infecțiile respiratorii prin stimularea substanțelor similare antibioticelor din plămâni. Liderul unui studiu, prof. Adrian Martineau, spunea că 3,25 de milioane de oameni ar avea cu cel puțin o infecție respiratorie în minus în fiecare an dacă oamenii ar lua un supliment de vitamina D pe zi. 

Vezi și: EXCLUSIV Războiul cu COVID-19. VITAMINA D3, recomandată de prof. dr. Baltă: Este extrem de importantă în IMUNITATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel