Anunț despre Biblioteca digitală a României: S-a aprobat!

Guvernul Dăncilă
Guvernul Dăncilă

În ședința de Guvern de astăzi, 5 septembrie 2018, au fost aprobați, conform legislației în vigoare, indicatorii tehnico-economici ai proiectului „E-cultura: Biblioteca digitală a României", pentru care Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN), prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), a semnat contractul în luna iulie a acestui an.

Reamintim că E-cultura: Biblioteca digitală a României are un buget total de 53.242.265,32 lei și este finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020, Axa Prioritară 2, acțiunea 2.3.3 Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură. Proiectul vizează digitalizarea patrimoniului cultural cu ajutorul tehnologiilor IT actuale, moderne, astfel încât moștenirea culturală națională să poată fi păstrată, promovată și transmisă generațiilor viitoare.

Astfel, vor fi digitizate și expuse în Biblioteca Digitală a României un număr de 550.000 de resurse culturale, va fi creată o platformă informatică de tip bibliotecă digitală și catalog partajat (culturalia.ro) și, nu în ultimul rând, vor fi digitalizate și furnizate către europeana.eu aproximativ 200.000 de resurse culturale. Totodată, proiectul va fi implementat de UMP și va implica 29 de instituții din România (printre care 19 muzee, 5 biblioteci, Arhiva Națională de Filme, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune, Institutul Național al Patrimoniului etc.). Durata de implementare este de 36 de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel