EXCLUSIV  ANULARE REFERENDUM familie. Bolcaș: O prostie! Mi-e frică să nu fie, de fapt, o diversiune

Descriere foto:

Rezultatele referendumului pentru familie, organizat în perioada 6-7 octombrie 2018, nu sunt pe placul multor români. Recent, mii de oameni au semnat o petiție prin care cer anularea rezultatelor referendumului pentru redefinirea familiei și repetarea sau validarea sa.

Dc News a vrut să afle de la avocatul Lucian Bolcaș dacă este posibilă repetarea referendumului.

”Asemenea prostie n-am mai auzit vehiculată în spațiul public, de multă vreme. Pe de o parte, din punct de vedere juridic, este o prostie. Interpretarea forțată a textelor de lege demonstrează un analfabetism juridic greu de imaginat. În al doilea rând, este o prostie din punct de vedere politic, pentru că se încearcă să se devoaleze slăbiciunile unor opinii care au fost vehiculate în timpul referendumului.”

Totodată, avocatul Bolcaș a adăugat: ”Mi-e frică să nu fie, de fapt, o diversiune pentru a se menține tot ceea ce se poate interpreta în detrimentul unității naționale române și unității creștine a românilor din rezultatul acestui referendum”.

Referendum România - Referendum Macedonia

Întrebat dacă este posibil să se întâmple în România ca în Macedonia, unde a avut loc un referendum care, la fel ca în cazul celui din România, nu a atins cvorumul necesar validării, dar conform recomandărilor de la Uniunea Europeană se va ține cont de rezultatul majorității celor ce au fost prezenți la vot, Lucian Bolcaș a răspuns: ”Nu este prima prostie, hai să-i spunem slăbiciune, să fiu mai civilizat, a recomandărilor Uniunii Europene”.

Validarea sau repetarea referendumului nu va avea loc, potrivit lui Bolcaș: ”Categoric, nu! Românii sunt oameni cu scaun la cap. În ciuda unor excentrici, pentru că nu poți să consideri decât o excentricitate o asemenea idee”.

Cum s-a votat

Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, organizat în 6 şi 7 octombrie, a fost de 18.279.011.

S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul 'DA' au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul 'NU' - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

AICI găsiți textul petițieiTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26