Anticorpi COVID-19, la şapte luni după infecţie. Cât durează, de fapt, imunitatea

Una dintre cele mai importante întrebări în pandemie este legată de perioada de imunitate în cazul pacienţilor care s-au vindecat de COVID-19. 

Pentru a afla răspunsul, o echipă de cercetători de la secţia de Ştiinţe Sanitare a Universităţii Arizona a studiat producerea de anticorpi în cazul a 6000 de persoane şi a descoperit că imunitatea persistă pentru cel puţin câteva luni după infecţia. 

"Vedem, în mod clar, că sunt anticorpi produşi şi la şapte luni după ce pacientul s-a vindecat. Au fost multe voci care au afirmat că nu durează imunitatea. Noi putem afirma că pentru cel puţin jumătate de an, imunitatea este stabilă. Dar am identificat, cum spuneam, anticorpi produşi şi după şapte luni, aceasta fiind cea mai lungă perioadă de imunizare. În cazul SARS, spre exemplu, unii oameni au încă imunitate chiar şi la 17 ani după infecţie. Dacă SARS-COV2 este similar cu primul, atunci ne putem aştepta ca imunitatea să dureze măcar doi ani", a declarat dr. Deepta Bhattacharya, conform MedicalExpress.  

"Să aflăm cât durează imunitatea a fost dificil. Dar aceste descoperiri ne oferă posibilitatea să ştim că imunitatea împotriva COVID-19 este o realitate", a declarat vicepreşedintele departamentului, Michael Dake. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel