Antibiotic care UCIDE coronavirusul. Descoperirea momentului

Cercetătorii au descoperit un antibiotic care previne infectarea celulelor umane cu coronavirus.

Cercetătorii au descoperit un antibiotic care previne infectarea celulelor umane cu coronavirus, conform The Sun. Oamenii de știință de la Universitatea din Utrecht din Olanda, Centrul Medical Erasmus și compania Harbour BioMed (HBM) au identificat o potențială metodă de neutralizare a noului coronavirus.

În timp ce descoperirea echipei de cercetare a avut loc pe celulele umane crescute în laborator, participanții speră că rezultatele vor fi la fel și pe pacienții vii. Reușita echipei aruncă o rază de lumină pe descoperirea unui tratament sau a unui vaccin pentru virusul ucigaș, care a infectat peste 3,5 milioane de oameni și a răpus peste 250.000 de persoane.

Cum este ucis virusul

Co-autorul studiului, prof. Berend-Jan Bosch, a spus că noul antibiotic țintește cunoscuta „proteină țepoasă" a SARS-COV-2. Prin aceasta, virusul se prinde de celulele umane pentru a-și impune materialul genetic, a se multiplica și a se răspândi în trupul victimei.

Cercetător principal la Universitatea din Utrecht, prof. Bosch, a explicat: „Un astfel de antibiotic care neutralizează are potențialul de a schimba cursul infecției în gazda contaminată, de a ajuta la eliminarea virusului sau de a proteja un om sănătos care este expus la coronavirus".

Astfel, studiul poate duce la un tratament care poate fi oferit cuiva imediat după ce a aflat că a fost infectat sau expus la virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel