Anthony Fauci, avertisment privind fabricarea unui vaccin anti-COVID

Anthony Fauci
Anthony Fauci

Medicul  Anthony Fauci avertizează  în privința noțiunii de autorizare de urgență timpurie pentru un potențial vaccin contra coronavirusului, explicând că un astfel de pas ar putea deteriora eforturile de dezvoltare a altor vaccinuri.

„Ultimul lucru cu care nu ai vrea să ai de-a face la un vaccin este să primeşti o autorizaţie de utilizare de urgenţă (EUA) înainte de a avea date sigure privind eficiența acestuia”, a explicat Fauci. „Unul dintre pericolele potenţiale dacă lansezi prematur un vaccin este că ar face dificil, dacă nu imposibil, ca celelalte vaccinuri să mai înscrie oamenii în procedura de testare”.

Comentariile sale vin în condițiile în care oficialii de la Casa Albă au spus că există și posibilitatea unei autorizații de urgență înainte de finalizarea proceselor de testare, au declarat pentru CNN mai multe surse. Michael Caputo, secretarul adjunct pentru afaceri publice la Departamentul Sănătății din SUA, a negat faptul că ar fi existat un efort pentru dezvoltărea rapidă a vaccinurilor în scopuri politice.

Toate acestea vin în contextul în care Donald Trump a declarat recent că este posibil să apară un vaccin anticoronavirus înaintea scrutinului prezidenţial şi parlamentar din noiembrie. De asemenea, Trump a acuzat FDA de întârzierea deliberată a studiilor privind vaccinul pentru coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel