Anthony Fauci a spus când ar trebui făcută doza trei de vaccin

Pfizer-BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron  / Foto Pexels
Pfizer-BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron / Foto Pexels

Consilierul medical principal al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, a spus că oamenii ar trebui să dea sistemului imunitar o şansă să se „maturizeze” înainte de doza trei de vaccin anti-Covid.

Oficialii din sănătate şi experţii medicali americani au recomandat ca cei mai mulţi americani eligibili spre a fi vaccinaţi anti-Covid ar trebui să primească o doză suplimentară la opt luni după cea de-a doua doză. 

Într-un interviu acordat MSNBC, Fauci a spus că guvernul american poate doar recomanda perioada de 8 luni şi, altfel, lasă la latitudinea fiecăruia să aleagă.

Informația momentului despre Pfizer ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a SUA ar putea acorda luni aprobare completă vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech, scrie The New York Times. Mişcarea ar face din acesta primul vaccin Covid care va trece de la autorizarea de utilizare de urgenţă la aprobarea completă a FDA. Aprobarea completă ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze.

Consilierul medical principal al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, a declarat pentru Associated Press că speră că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, adăugând că aprobarea completă va conduce la o intesificare a vaccinării în multe companii şi instituţii.

Pfizer şi BioNTech au început procesul de solicitare a autorizaţiei complete pentru vaccinul cu două doze în luna mai, după ce au primit autorizaţia de utilizare de urgenţă de la FDA în decembrie. 

Coronavirus, bilanț România, 22 august 2021. 517 cazuri noi și 9 decese în ultimele 24 de ore

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.090.925 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.987 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 517 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 58 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.412 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 21.08.2021 (10:00) – 22.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 9 decese (2 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Iași, Prahova, Suceava, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria peste 80 de ani. Opt dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități. Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.267. Dintre acestea, 190 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel