Animal sălbatic capturat pe străzile unui oraș pustiu din cauza restricțiilor de circulație

Un oraș rămas fără activitate, din cauza restricților de circulație, a devenit loc de plimbare pentru o pumă.

O pumă care părăsise munţii din jurul Santiago de Chile în căutare de hrană a fost prinsă marţi, în zori, pe străzile pustii din acest oraş, unde a intrat în vigoare o interdicţie de călătorie pe perioada nopţii, în cadrul eforturilor de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19, informează AFP.

Animalul sălbatic a fost capturat în Ńuńoa, un district preferat de clasa de mijloc, în timpul unei operaţiuni desfăşurate în comun de poliţie, Serviciul pentru Agricultură şi Zootehnie (SAG) şi personalul grădinii zoologice a oraşului.

"Aici este habitatul pe care l-au avut la un moment dat şi din care, într-un final, le-am eliminat", a explicat în cadrul unei conferinţe de presă Marcelo Giagnoni, director regional al SAG, referindu-se la extinderea capitalei chiliene, a cărei populaţie a ajuns la circa 7 milioane de locuitori. Puma, în vârstă de aproximativ un an, cu o greutate de circa 35 de kilograme, a fost transferată la grădina zoologică din Santiago, unde va fi reexaminată. "Animalul este sănătos", a adăugat Giagnoni.

Guvernul chilian a decretat duminică o interdicţie de circulaţie pe perioada nopţii, din cauza răspândirii noului coronavirus în această ţară, care marţi raportase un număr de 922 de cazuri de COVID-19 şi două decese. Chile a închis, de asemenea, graniţele sale terestre, aeriene şi maritime pe 18 martie, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel