Angela Merkel, apel către populație. Un nou val al pandemiei Covid

Cancelarul german Angela Merkel trage un nou semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 și mutații ale acestuia. 

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat joi îngrijorată de dinamica "exponenţială" a noilor infectări cu COVID-19 în Germania, mai ales din cauza răspândirii variantei Delta a coronavirusului, şi a cerut populaţiei să se vaccineze, relatează Reuters şi AFP, scrie Agerpres. 

"Există o creştere exponenţială" a numărului de noi cazuri de coronavirus şi "consider această dinamică îngrijorătoare", a declarat Angela Merkel în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin.

Posibilă dublare a cazurilor de Covid



"Presupunem că vom avea o dublare în mai puţin de 2 săptămâni" a numărului de noi cazuri, a adăugat ea.

"Cu toţii ne dorim revenirea la normalitate", le-a spus Merkel jurnaliştilor.

"Fiecare vaccinare contează. Fiecare vaccinare reprezintă un pas, un mic pas, către revenirea la normalitate pentru toţi", a adăugat ea.

"Cu cât suntem mai vaccinaţi, cu atât vom fi mai liberi din nou. Nu doar ca indivizi, ci şi ca o comunitate", a mai spus şefa guvernului german.

Crește numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2



De la jumătatea lunii iulie, numărul de noi infectări zilnice cu COVID-19 a depăşit în medie o mie de cazuri. Joi, 1.890 de cazuri au fost înregistrate în 24 de ore de Institutul Robert Koch.

Deşi se opune vaccinării obligatorii, cancelarul a reamintit că pedagogia ar trebui privilegiată pentru a-i motiva pe cei care nu s-au vaccinat încă. Până joi, cel puţin 60,4% din populaţia Germaniei a primit deja o doză cu unul dintre cele patru vaccinuri aprobate în ţară şi 48% au primit deja două doze.

Mesaj pentru cei care s-au vaccinat deja



"Tuturor celor care au fost deja vaccinaţi, vă spun: încercaţi să vă mobilizaţi şi să-i convingeţi pe alţii (care nu sunt încă vaccinaţi), fie că fac parte din familie, fie între prieteni, fie pe terenul de fotbal", a mai spus ea.

De la începutul epidemiei în Germania, 91.458 de persoane au murit din cauza COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch.                                                                                                                       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel