Angajaţii Metrorex vor să fie testaţi pentru COVID-19

Sindicaliştii din Metrorex au cerut testarea angajaţilor companiei pentru COVID-19, după ce un lucrător a fost infectat cu coronavirus. 

Sindicaliştii de la Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) solicită Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să testeze salariaţii Metrorex "cu prioritate pe cei din linia întâi", în condiţiile în care un angajat al Metrorex a fost confirmat pozitiv, marţi, cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

De asemenea, USLM solicită Ministerului Transporturilor să sprijine achiziţia în regim de urgenţă a materialelor de protecţie a personalului, "atât de importante şi necesare în această perioadă de epidemie".

"S-a confirmat şi primul salariat Metrorex declarat pozitiv în urma testării. Din informaţiile pe care le avem colegul nostru este izolat şi nu este în stare gravă. Ii urăm însănătoşire grabnică", se menţionează în comunicatul USLM.

Metrorex a anunţat infectarea unui angajat

Potrivit unui comunicat de presă al Metrorex, un controlor acces metrou la staţia Laminorului a fost confirmat pozitiv, marţi, cu noul coronavirus. Reprezentanţii Metrorex au precizat că, prin specificul funcţiei, angajatul nu are contact cu călătorii, ci are doar atribuţii de supraveghere.

De asemenea, reprezentanţii companiei au precizat că angajatul se afla în concediu medical din data de 20 martie din cauza altor probleme de sănătate.

Potrivit sursei citate, bărbatul este internat în spital, sub supraveghere.

În acest context, Metrorex recomandă călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar şi plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacţiunii călătorilor cu bancnotele şi alte posibile surse de infectare.

Reprezentanţii Metrorex susţin că, în această perioadă, atât trenurile, cât şi staţiile, sunt dezinfectate intens cu soluţii inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel