Angajaţii DSP, jigniţi şi scuipaţi de persoanele carantinate, la Aeroportul Suceava

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Angajaţii care asigură triajul epidemiologic în Aeroportul Suceava ar fi agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi.

"Cel mai demoralizator aspect pentru angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport este faptul că sunt agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi. Încontinuu trebuie solicitată prezenţa poliţiei de frontieră în centrul de triaj", a spus directorul DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, scrie Agerpres.

Potrivit directorului DSP Suceava, triajul epidemiologic este asigurat de 16 asistenţi medicali, care fac ture prin rotaţie, uneori şi 14 ore pe zi, în condiţiile în care sosesc zilnic peste o mie de călători.

"Cadrele sanitare fac eforturi extrem de mari"

"Cadrele sanitare fac eforturi extrem de mari şi deoarece sunt atât de multe persoane care sosesc fie nevaccinate, fie netestate, lucrul acesta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină. Înţelegem nerăbdarea şi nervozitatea unora, dar prezentarea dovezii de vaccinare, de testare sau a trecerii prin boală ar simplifica mult situaţia la intrarea în România. Acest lucrul este solicitat şi respectat la intrarea în ţările din vestul Europei, dar, în mod paradoxal, cetăţenii români nu îl respectă atunci când se întorc acasă, spre protecţia familiilor şi a celor dragi", a spus Vlad.

12.949 de persoane care au intrat în ţară, în decembrie, carantinate

Potrivit acesteia, de la începutul lunii decembrie, un număr de 12.949 de persoane care au intrat în ţară, pe cale aeriană sau terestră, au fost carantinate, în comparaţie cu 5.062 de persoane în luna octombrie şi 6.493 în luna noiembrie. Sursa citată a precizat că, doar în cursul zilei de marţi, 2.148 de suceveni au fost carantinaţi după revenirea în ţară, pentru că nu erau vaccinaţi anti-COVID-19 sau nu aveau test PCR negativ.

Potrivit lui Vlad, în cursul zilei de marţi, dintr-un total de 24 persoane confirmate cu infecţie SARS-CoV-2, cinci erau carantinate deoarece aveau istoric de călătorie în ţări din Europa, respectiv Olanda, Anglia, Belgia şi Austria şi niciuna dintre aceste persoane pozitive nu era vaccinată. Totodată, Vlad a spus că în centrul de vaccinare deschis la Aeroportul Suceava, unde se foloseşte vaccinul Johnson & Johnson, doar trei persoane s-au vaccinat în ultimele 24 ore.

DSP Suceava recomandă tuturor concetăţenilor să se informeze despre situaţia epidemiologică la zi din surse oficiale şi să opteze pentru consilierea medicilor specialişti sau de familie în vederea vaccinării împotriva COVID-19.

"Pentru stăpânirea pandemiei, este imperios necesar ca vaccinarea să fie însoţită de celelalte instrumente anti-COVID existente, precum purtarea măştilor, aerisirea cu regularitate a încăperilor şi respectarea distanţării sociale", a spus Vlad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel