Angajați ai Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, depistați cu Covid după vaccinare

Trei angajați ai Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost depistați cu Covid la câteva zile după ce s-au vaccinat. Directorul medical al spitalului: „Pot exista aceste fenomene când începem să vaccinăm pe larg și nu trebuie să ne temem de ele”.

Directorul medical al Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a declarat la Digi24 că este vorba despre doi medici și „un caz auxiliar”, depistați cu Covid la câteva zile după ce au primit vaccinul.

„Cazul auxiliar a fost diagnosticat pozitiv chiar a doua zi după vaccinare, iar celelalte cadre medicale estimativ la 6 și 7 zile, nu erau încă sub protecția vaccinului”, a spus Oancea. Medicul a adăugat că acest fenomen va putea să apară când va începe vaccinarea pe larg și „nu trebuie să ne temem de el”.

Despre cei trei angajați, medicul a spus că sunt în stare bună, simptomatici ușor

Întrebat dacă faptul că le-a fost administrată prima doză de vaccin ajută în vreun fel, Cristian Oancea a răspuns că da, deoarece se produc anticorpi neutralizanți care se luptă cu boala.

Întrebat, de asemenea, dacă ar trebui luată în calcul de către autorități o posibilă testare în rândul cadrelor medicale înainte de vaccinare, medicul a răspuns că totul depinde de încărcătura virală, deoarece pot exista și rezultate fals negative: „Adică tu astăzi poți să fii la testare negativ și în două - trei zile să devii pozitiv. Nu înseamnă că dacă ne vedem azi cu o persoană cu Covid a doua zi avem și noi”.

În ce privește vaccinarea la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, au fost vaccinați deja 90% din angajați, a spus medicul. Aceștia așteaptă acum rapelul, care va avea loc în 17 - 18 ianuarie, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel