Andrei Scrab, tânărul asimptomatic din Neamț, externat după 48 de zile de spitalizare: Sunt unde mi-am dorit!

Imagine cu rol ilustrativ - Foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ - Foto: Pixabay

Andrei Scrab, tânărul asimptomatic din Neamț a scăpat de COVID-19. După 48 de zile a fost externat și a ajuns acasă.

Andrei Scrab (30 ani), tânărul instructor de dans sportiv din Neamț infectat cu coronavirus, a fost externat în această dimineață. 

"Acum sunt acasă, trebuie să stau 14 zile în autoizolare, dar asta pentru mine nici nu mai contează pentru că tot ce mi-am dorit a fost să fiu acasă, alături de familia mea. Oricum nu se va termina pandemia în 14 zile, iar eu îmi propun să stau în casă, nu am niciun interes să ies, sunt unde mi-am dorit, în familie", a declarat Andrei Scrab pentru libertatea.ro.

"Trebuie să rămânem în continuare puternici și să credem că va veni și ziua cea bună, la unii, din păcate, mai târziu, dar va veni", a mai spus tânărul.

"Nu a fost ușor pentru pacient"

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, dr. Carmen Dorobăț, a povestit că Andrei Scrab a citit foarte multă literatură medicală, era mereu informat, devenise un interlocutor foarte bun pentru medicii din spital pe perioada internării sale.

"Întotdeauna trebuie să conlucrăm în ceea ce privește convingerea, asta e problema. Trebuie să rămână în spital astfel de pacienții pentru că pot fi surse de contaminare, iar la nivel național acesta este protocolul Ministerului Sănătății, nu pot fi externați până când nu testează negativ de două ori, la 24 de ore. Nu a fost ușor pentru pacient, el avea o stare generală foarte bună, vorbea mereu de familie, de soția și fata lui", a declarat prof.dr. Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel