Baciu: România a obținut doar 50% din volumul planificat pentru această săptămână, cealaltă jumătate fiind alocată treptat până la sfârșitul lunii martie

Pfizer reduce la jumătate livrările de VACCINURI către unele țări din UE. Sursă foto: Pixbay
Pfizer reduce la jumătate livrările de VACCINURI către unele țări din UE. Sursă foto: Pixbay

Compania Pfizer a anunțat că reduce la jumătate livrările de vaccinuri COVID-19 pentru unele țări din Uniunea Europeană.

Pfizer a redus în jumătate din volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra în unele țări din UE în această săptămână, au declarat oficialii guvernamentali, pe măsură ce frustrarea din cauza reducerii neașteptate a aprovizionării de către medicul american, informează Reuters.

„România a obținut doar 50% din volumul planificat pentru această săptămână, cealaltă jumătate fiind alocată treptat până la sfârșitul lunii martie, livrările revenind la normal începând de săptămâna viitoare“, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu. A fost o situație similară în Polonia, care a primit luni 176.000 de doze, o scădere de aproximativ 50% din ceea ce era de așteptat, au spus autoritățile.

Guvernul ceh se pregătea pentru întreruperea săptămânilor trecute, încetinindu-și campania de vaccinare la momentul începerii celei de-a doua doze de vaccinări. „Trebuie să ne așteptăm ca în următoarele trei săptămâni să existe o reducere a numirilor de vaccinare deschisă”, a declarat joi ministrul sănătății Jan Blatny reporterilor, livrările cu Pfizer scăzând cu aproximativ 15% în această săptămână și cu până la 30% pentru următoarele două săptămâni.

Pfizer și partenerul său german BioNTech au refuzat să comenteze reducerile dincolo de declarația lor săptămâna trecută, care a anunțat reduceri ale livrărilor în timp ce intensifică producția în Europa. Ieri, Italia a amenințat că va acționa în justiție împotriva Pfizer, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel