Andrei Baciu, interviu în Times of Africa: Nimeni nu e în siguranţă până când toată lumea e în siguranţă

Andrei Baciu / Foto gov.ro
Andrei Baciu / Foto gov.ro

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a apărut pe coperta revistei The Times of Africa, acesta făcând mai multe declaraţii despre pandemie. 

"Africa - al doilea continent ca mărime se confruntă cu alte tipuri de riscuri şi provocări faţă de restul lumii referitor la vaccinarea împotriva COVID-19. În Africa a ajuns până acum un procent inacceptabil de mic de doze de vaccin anti COVID-19. 

Campania de vaccinare trebuie să avanseze, chiar dacă situația epidemiologică s-a îmbunătățit în unele țări. Este extrem de important să ne asigurăm că toți oamenii de pe planetă au acces în mod echitabil la vaccinuri anti-Covid-19 sigure și eficiente, indiferent de continentul unde se află sau de resursele financiare de care dispune fiecare stat în parte.

La nivel mondial, campania de vaccinare împotriva COVID-19 este cel mai mare test moral din vremurile noastre", a scris Andrei Baciu pe Instagram. 

"O singură prioritate la nivel global"

"România este implicată, atât împreună cu celelalte state membre Europene sub egida – „Team Europe”, cât și prin demersuri individuale, în eforturi umanitare de sprijinire a celorlalte națiuni care au nevoie de vaccinuri.

La nivel global, există o singură prioritate: accesul echitabil la vaccinuri sigure şi eficiente. Trebuie să continuăm eforturile împreună pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă, fără acces la vaccinuri.

România acționează în solidaritate și unitate și ca atare, a donat deja peste 400.000 de doze de vaccin Republicii Moldova. Ca parte a Uniunii Europene, vom continua să susținem eforturile internaționale, donând sau revânzând vaccinuri altor țări și regiuni care au nevoie. „Team Europe” a anunțat deja că își propune să doneze cel puțin 100 de milioane de doze țărilor cu venituri mici și medii până la sfârșitul anului 2021.

La nivel individual, nimeni nu este în siguranţă până când toată lumea este în siguranţă", a mai scris acesta. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andrei Baciu (@andrei.baciu_)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel