Andreea Moldovan, despre vaccinarea bolnavilor cronici: Vaccinate în primul rând! Prioritizare după gradul de risc

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre vaccinarea bolnavilor cronici. 

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că în acest moment devine prioritară vaccinarea bolnavilor cronici în România și că aceștia vor fi supuși unei prioretizări în funcție de afecțiuni.

"Este extrem de important să se coreleze dozele disponibile momentan, dozele care vor veni ulterior cu necesarul total de vaccinare pentru că ceea ce se încearcă cu disperare ete să se meargă în paralel între un consum și disponibilitatea dozelor, similar strategiei de vaccinare din alte țări.

Și la noi a recurs inițial la vaccinarea personalului medical, conform principiului din avion atunci când se depresurizează șic ei care sunt în imediata apropiere și cei care trebuie să dea îngrijire celorlalți trebuie să își pună acea mască de oxigen, la fel a fost și cu personalul medical care a trebuit ă fie vaccinat.

Acum este important ca acele categorii vulnerabile prin vârstă sau prin comorbidități să fie vaccinate în primul rând și în primul rând. Și aici probabil că va fi o prioritizare pentru că gradul de risc este diferit să ne gândim de exemplu la pacienții cu insuficiență renală, cu hemodializă care sunt nevoiți să meargă de trei ori pe săptămână într-un centru de dializă, să stea aproape de ceilalți și care de cele mai multe ori au și alte comorbidități. Ei sunt mai la risc decât alte persoane cu boli cronice", a declarat Andreea Moldovan, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel