Anchetă privind COVID-19. Poliția a descins la ministrul sănătății

Anchete de amploare cu privire la gestionarea pandemiei de coronavirus. Mai multe descinderi au avut loc la reprezentanții guvernului.

Poliția franceză a percheziționat locuințele înalților oficiali guvernamentali și ai sănătății într-o investigație privitoare la gestionarea pandemiei de COVID-19. Ministrul Sănătății, Olivier Véran și directorul agenției naționale de sănătate, Jérôme Salomon, se numără printre cei ale căror proprietăți au fost percheziționate astăzi. Descinderile au venit după ce o instanță a lansat o anchetă la începutul acestui an cu privire la modul în care guvernul a tratat pandemia.

Premierul Jean Castex este, de asemenea, anchetat, relatează presa franceză, la fel ca și predecesorul său, Edouard Philippe.

În iulie, instanța a lansat ancheta cu privire la gestionarea pandemiei de către guvern după ce membrii publicului, inclusiv medicii și rudele victimelor, au susținut că a fost o neglijență de ordin penal în gestionarea pandemiei de coronavirus, potrivit BBC.

În prezent, Franța a impus noi măsuri dure în lupta cu COVID-19. Acestea vor intra în vigoare sâmbără, 17 octombrie (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel