Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă simplă de spanac de primăvară.
”Afara este soare si frumos, natura reînviind in primăvara asta însorita parca luând in derâdere blestemul României si al omenirii denumit Covid-19! Asa ca cel putin la nivel gastronomic ar fi bine sa ne alăturăm si noi frumuseții naturii si nevoii de a fi din nou liberi măcar in bucatarie daca nu si pe strada!
Drept pentru care dam drumul la... muzica! Primăvara lui Vivaldi vi-o recomand cu maxima caldura chiar!!
După care luam:
- niște “baby carrot”
- o ceapa tăiată rondele potrivit de groase
- 2-3 căței de usturoi tăiați feliuțe subtiri
- o legătura de spanac serioasă ca mărime, spălată bine si tocata mărunt
- doua bucăți de friptura de pui la cuptor taiate mărunt împreuna cu ceva sos rămas de la ea
- o cutie de roșii decojite
- un pahar de vin alb sau roze
- mirodenii: piper negru, boia dulce, cimbru, curry, si verdeața proaspăta
După care purcedem rapid la:
-calirea ușoară a cepei pana este moale si aurie
- alăturăm cepei si feliutele de usturoi
- peste ele punem in tigaie morcovii scurși bine si ii lasam sa se amestece cu ceapa si usturoiul timp in care bucătăria începe sa miroasă a casa buna si ospitaliera
- așezăm spanacul peste conținut si amestecam incet având grija sa nu se lipească.
- Cand este înmuiat bine spanacul se pune friptura de pui la cuptor tăiată cubulețe cu ceva sos de la ea si amestecam ușor pentru ca sa se omogenizeze
- turnam vinul si roșiile decojite in tigaie si amestecam
- spre final adăugăm mirodeniile, iar un praf de curry va da o aleasa si deosebita aroma in combinație cu cimbrul si verdeața proaspăta
Si nu uitati superba muzica a lui Vivaldi si soarele de afara sa le puneti lângă voi la masa!
Gata ca se răcește, papa bun!
Pofta bunaaa!”, vă transmite pilotul Cezar Osiceanu.