DCNews Lifestyle Nu mânca pepene dacă vezi asta după ce îl tai!

Nu mânca pepene dacă vezi asta după ce îl tai!

Foto: Freepik

Vedeta verii este, fără doar şi poate, pepenele verde care a început deja să apară pe piață. Însă suntem avertizaţi de specialişti să fim atenţi la anumite semne care pot indica faptul că a fost cultivat cu îngrășăminte chimice, potrivit ego.ro.

Mai exact, pepenele verde nu e bun de consum şi trebuie aruncat atunci când are o crăpătură în mijloc. Specialiștii spun că aceste crăpături sunt rezultatul unor practici agricole nu tocmai sănătoase, şi anume utilizarea în exces a substanțelor chimice pentru creştere forţată.

Dacă alegi să-l mănânci, rişti să ingerezi substanțe toxice care, evident, pot fi extrem de nocive pentru sănătate. Astfel, se recomandă să alegem pepeni sănătoși, fără crăpături în miez, pentru a fi siguri că punem pe masă un produs natural, neinjectat şi nemodificat prin proceduri artificiale.

Este cunoscut faptul că fermierii folosesc îngrășăminte chimice pentru a accelera procesul de coacere și a aduce mai rapid fructele pe tarabă. Şi vă puteţi da uşor seama de asta atunci când tăiaţi pepenele în două iar miezul are o linie ca o crăpătură, semn că a fost crescut nenantural.

Seminţele, detector de îngrăşăminte

Şi culoarea semințelor ne poate spune dacă pepenele a fost injectat sau nu. Un pepene crescut natural are semințe de culoare închisă, iar în cazul celor crescuți artificial, semințele sunt albe sau palide, clar că pepenele a fost expus îngrășămintelor chimice sau altor metode neconveţionale şi chiar ilegale.

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele