Amenzi usturătoare, înainte de 1 Mai, în piețe. Clienții, puși în pericol în plină pandemie

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat noi verificări în piețe. Ce au găsit inspectorii.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă seria de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile Ordonanțelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum și felul în care respectă drepturile consumatorilor.

Sub coordonarea Președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi și a Directorului General, Paul Anghel, echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor SV Oltenia au efectuat, pe 29.04.2020, verificări în alte câteva piețe importante din regiune.

Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislației în vigoare, proprie domeniului, cât și prevederilor Ordonanțelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanții ANPC au dispus măsura opririi temporare a activității, până la remedierea deficiențelor, a Pieței Centrale și Pieței Valea Roșie din Craiova, operatorilor economici care le administrează fiindu-le aplicate și amenzi contravenționale în valoare de 17.000 lei.

Încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020

Aceste măsuri au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020, în cazul Pieței Centrale (nu au fost implementate măsurile de distanțare socială, culoarele dintre tarabe neavând lățimea prevăzută de aceasta, nu au fost asigurate substanțe dezinfectante, în incinta pieței, pentru consumatori și comercianți, iar în cazul Piaței Valea Roșie, din cauza abaterilor privind desfășurarea activității în spațiul de vânzare și cel de depozitare a lactatelor, în condiții igienico-sanitare necorespunzătoare.

ANPC va continua campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictețe, acestea reprezentând prioritatea activității instituției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel