Amenzi NECONSTITUȚIONALE! Turcan critică decizia CCR

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că decizia CCR în cazul amenzilor în timpul stării de urgenţă este 'periculoasă', însă se declară convinsă că românii vor continua să respecte prevederile ordonanţelor militare. 

'Decizia CCR în privinţa amenzilor acordate în timpul stării de urgenţă este de-a dreptul periculoasă, dar avem mare noroc cu românii! Încerc să comentez cât se poate de puţin deciziile CCR, dar suntem într-o situaţie cu totul şi cu totul ieşită din comun, aşa că nu pot să nu mă declar dezamăgită de hotărârea Curţii. Am încercat prin toate mijloacele posibile să împiedicăm răspândirea virusului şi da, măsurile restrictive şi punitive au jucat un rol important. De aceea, cred că decizia CCR aruncă în aer o bună parte din eforturile depuse de autorităţi şi de români în această perioadă, deopotrivă', a scris Raluca Turcan, joi, pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turca a mai precizat faptul că sănătatea şi siguranţa românilor au depins de respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare. 'După cum spuneam, avem mare noroc cu românii: sunt foarte încântată să văd că nici ei nu privesc cu ochi buni decizia CCR şi că, dimpotrivă, au înţeles că nimeni, absolut nimeni nu vrea să dea amenzi de dragul de a le lua banii, ci pentru a corecta un comportament.'

'E foarte simplu, ca să spunem lucrurilor pe nume: sănătatea şi siguranţa românilor au depins de respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare. Mai avem câteva zile până la finalul stării de urgenţă şi am convingerea că românii nu se vor lăsa influenţaţi de decizia CCR şi vor continua să respecte prevederile din ordonanţele militare', precizează Raluca Turcan.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă.

CCR a decis că prevederile art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă, sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate, iar stabilirea faptelor a căror săvârşire constituie contravenţii este lăsată, în mod arbitrar, la libera apreciere a poliţiştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel