Amenzi de zeci de mii de lei după infectarea cu Covid-19 a mai multor cadre medicale

Mai mulți pacienți și angajați ai unui spital din județul Alba au fost confirmați cu noul Coronavirus. DSP Alba a făcut verificări. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 52.000 de lei Spitalului Municipal Sebeş şi unor cadre medicale considerate răspunzătoare de deficienţele constatate cu prilejul unui control desfăşurat sâmbătă, ca urmare a depistării mai multor cazuri de COVID-19 în rândul unor pacienţi şi angajaţi, scrie Agerpres. 

"Ca urmare a controlului igienico-sanitar din data de 23.05.2020 efectuat de inspectorii DSP Alba la o unitate sanitară din judeţ, urmare a depistării unui număr total de 6 cadre medicale infectate cu SARS- COV-2, s-au aplicat un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.400 lei pentru deficienţele constatate, după cum urmează: 1 amendă pe persoană juridică în valoare de 30.000 lei (...), 2 amenzi persoană fizică în valoare de 10.000 lei fiecare (...), 1 amendă persoană fizică în valoare de 2.400 lei (...)", a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Amenzi pentru deficiențele constatate 

Potrivit acestuia, sancţiunile pe persoană fizică au fost aplicate personalului medical răspunzător de deficienţele constatate.

"Totodată, s-a interzis funcţionarea secţiei de interne - cardiologie - compartiment izolare, pentru o perioadă de 48 de ore, pentru efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie terminală şi dezinsecţie şi se va continua testarea tuturor pacienţilor aflaţi în spital şi a personalului angajat. Deficienţele constatate în urma controlului se referă la nerespectarea circuitelor funcţionale pentru COVID19, a spaţiilor de echipare, dezechipare şi decontaminare a personalului, colectare şi depozitare necorespunzătoare a deşeurilor medicale, precum şi nerespectarea procedurilor generale de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea sanitară. Menţionăm că deficienţele constatate se referă la camera de gardă şi secţia interne-cardiologie", a menţionat Sinea.

Un nou focar de coronavirus a fost înregistrat în Alba în cadrul unei unităţi sanitare, unde au fost depistate pozitiv şase cadre medicale, a informat, sâmbătă, DSP.

Anterior, au fost depistaţi pozitiv şi pacienţi

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, tot personalul medical şi pacienţii spitalului vor fi testaţi. Până acum, în cadrul acestei anchete, au fost efectuate peste 150 de teste COVID-19, urmând ca, zilele ce urmează, testarea să continue.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel