Amenzi de circa 300.000 lei, în județul Suceava, pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare

Trei dosare penale, dintre care unul pentru zădărnicirea combaterii bolilor, şi amenzi în valoare de circa 300.000 de lei, reprezintă bilanţul acţiunilor din ultimele 24 de ore privind respectarea măsurilor de autoizolare, carantinare şi restricţiilor impuse de starea de urgenţă, a informat, sâmbătă, Biroul de presă al Prefecturii Suceava.

Sursa citată precizează că în aceste acţiuni au fost implicate echipe mixte, formate din 294 de poliţişti, 118 poliţişti locali, 39 de militari din cadrul MApN şi 36 de jandarmi, care au verificat, vineri, atât persoane fizice, cât şi societăţi comerciale.

Au fost verificate 3.647 de persoane aflate în autoizolare sau carantină şi au fost aplicate 141 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor privind circulaţia persoanelor, cu o valoare totală de 295.227 lei. Au fost întocmite trei dosare penale, dintre care unul pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru infracţiuni economice, în contextul activităţilor de prevenire şi combatere a noului coronavirus.

În prezent, în judeţul Suceava sunt 4.309 persoane în autoizolare la domiciliu şi 420 persoane în carantină instituţionalizată, iar alte 107 persoane au ieşit din carantină.

Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reaminteşte cetăţenilor importanţa respectării ordonanţelor militare, normelor de igienă şi de distanţare socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel