Amendamente PSD - Taxe mai mici pentru producătorii români de medicamente

Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a admis, joi, un amendament propus de PSD pentru reducerea taxei de clawback pentru producătorii români de medicamente.

Astfel, prin modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 85/2019 privind contribuțiile pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, PSD propune ca pentru medicamentele produse în România, contribuția trimestrială să fie redusă la 15% din valoarea consumului centralizat comunicat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, indiferent dacă e vorba de medicamente generice sau inovative. Pentru medicamentele produse în afara țării, taxa rămâne neschimbată, respectiv 20% în cazul medicamentelor generice și 25% pentru cele inovative.

Amendamentul PSD are în vedere creșterea capacității industriei de medicamente autohtone pentru acoperirea cererii interne a populației pe perioada pandemiei de coronavirus.

Prin reducerea taxei de clawback se asigură creșterea capacității de producție a producătorilor români și scăderea prețurilor la medicamente pentru cetățeni.

Amendamentul urmează să fie votat săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților care este și cameră decizională pentru adoptarea propunerii legislative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel