Ambulanțele, asaltate de pacienți. Alice Grosu: Creștere de 148% a cazurilor legate de COVID-19. Se face o prioritizare a solicitărilor

Foto cu caracter ilustrativ DSU
Foto cu caracter ilustrativ DSU

Ambulanțele sunt asaltate de pacienți, iar medicii fac cu greu față numărului mare de pacienți. Alice Grosu, managerul Serviciul de Ambulanță Bucureşti – Ilfov, susține că s-a înregistrat o creștere considerabilă a solicitărilor, în comparație cu aceeași perioadă a lunii februarie.

"Am constatat o creștere cu 85%  a numărului total de solicitări, cu 42% a numărului total de urgențe, iar când vorbim de cazurile legate de boala COVID-19, persoane suspecte, testate, recoltări de probe, pe urgențe... la persoanele cu COVID-19 creșterea este de 148% față de aceeași perioadă a lunii februarie. Sunt multe cazuri. Se lucrează cu echipaje suplimentare. Se aduc echipaje de urgență suplimentare în medie între 8 și 10 echipaje în fiecare zi. S-a cerut sprijin la Primăria Capitalei și începând de astăzi ne-au fost detașați un număr de 20 de medici și 18 asistenți din rețeaua de medicină școlară. Am cerut sprijin de la IGSU și ne-au fost detașate inițial 5, apoi 15, și de astăzi sunt 20 de mașini de administrație de la inspectoratele județene, împreună cu colegi pompieri care vor forma echipaje cu personal detașat. De asemenea avem 10 echipaje de testare ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov și avem și 10 echipaje cu medici rezidenți, tot pentru consult și testare.

Cu toate aceste eforturi pe care le facem încă sunt multe cazuri în așteptare. Încercăm să facem o prioritizare cât mai corectă cazurilor, mai ales atunci când vorbim despre urgențe, astfel încât să protejăm urgența de cod roșu, aceea în care viața este pusă în pericol imediat și aceea să nu aștepte. În rest, se face o prioritizare a solicitărilor, astfel încât să acordăm  asistență medicală întregii populații, dar protejând urgența.", a declarat Alice Grosu la RealitateaPLus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel