Ambițiile Rusiei. Centrul Gamaleya a cerut bani pentru a crea un nou medicament COVID. Nimeni nu le dă

Foto: Polina Tankilevitch, Pexels
Foto: Polina Tankilevitch, Pexels

Centrul Gamaleya a cerut bani pentru a crea un nou medicament COVID însă nu ar fi reușit să obțină fonduri.

Centrul Gamaleya, care a înregistrat primul vaccin anti-COVID din lume, caută finanțare pentru un nou proiect, scrie Interfax. Savanții ar vrea să creeze un nou medicament pentru pacienții cu coronavirus. Susțin că ar fi unul eficient și care ar putea reduce drastic mortalitatea.

„Acesta este un medicament extrem de important, 880 de mii de oameni care au murit în întreaga lume din cauza coronovirusului majoritatea dintre ei ar fi putut fi salvați. De șapte luni explicăm că medicamentul trebuie făcut, dar nimeni nu ne dă bani", a declarat directorul centrului, academicianul Academiei Ruse de Științe Alexander Gintsburg.

Din spusele savantului, ar fi vorba despre un medicament bazat pe anticorpi monoclonali. Principiul este că un pacient cu COVID-19 poate primi anticorpi gata preparați pentru coronavirus ca tratament. Această abordare ar trebui să ajute organismul să lupte împotriva infecției până când se dezvoltă propriii anticorpi, susține el.

Institutul Gamaleya este gata să înceapă să dezvolte un astfel de medicament în mai multe versiuni simultan. Cu toate acestea, așa cum a explicat Gunzburg, pentru asta sunt necesari foarte mulți bani, iar ei nu dispun de fonduri. Aceste declarații sunt greu de înțeles, mai ales în contextul în care Vladimir Putin nu a ezitat să se laude că Rusia este prima țară care a înregistrat un vaccin anti-COVID. De ce nu se găsesc bani și pentru noul proiect, directorul centrului nu a explicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel