Ambasadorul României în R. Moldova: Moldovenii care au și cetățenia română se pot vaccina în România împotriva Covid-19

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Moldovenii care dețin și cetățenia română pot veni în România pentru a se vaccina împotriva Covid-19, după ce se înscriu pe platforma națională de vaccinare.

„Deja oferim posibilitatea aceasta. Toți cetățenii români sunt eligibili să se înscrie pe platforma națională de vaccinare și dacă se încadrează într-o anumită categorie, evident că pot fi vaccinați. Ca cetățean român poți să mergi în România. Nu se pune problema. Noi nu am închis granițele pentru cetățenii români. De fapt, pentru niciun cetățean. Sunt niște restricții de sănătate care bineînțeles că diferă de la etapă la etapă. Uneori poți fi rugat să fii în autoizolare, alteori ți se permite doar tranzitul”, a declarat luni Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova, la TV8, potrivit Ziarul de Gardă.

Totuși, ambasadorul a precizat că pot exista anumite restricții pentru moldovenii cu cetățenie română care vin în România pentru a se vaccina.

„În momentul de față sunt condiții mai stricte, în special, impuse unor cetățeni care vin din așa-numitele zone roșii și impunem fie un test anti-Covid, fie o perioadă de autoizolare”, a mai spus Ioniță.

VEZI ȘI: Vaccinare etapa a treia. Cum te poți programa, pașii necesari. Andrei Baciu: Listă de așteptare de pe 15 martie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel