EXCLUSIV  Amânare alegeri locale. Tudor Ionescu (ALDE): Nu putem fi lăsaţi în vid legislativ

Tudor Ionescu, consilier general al municipiului Bucureşti din partea ALDE, a explicat în exclusivitate pentru DCNEWS în ce condiţii pot fi amânate alegerile locale, în contextul coronavirus. 

"Amânarea alegerilor locale este posibilă printr-o hotărâre de Guvern. În cazuri excepţionale, se poate decreta stare de urgenţă, după o analiză riguroasă. Sigur, asta presupune să avem Guvern. În acest moment, perspectiva amânării este redusă. 

Trebuie să vedem evoluţia, pentru că de ieri până azi s-au luat nişte măsuri, nu vreau să spun extreme, dar de precauţie, care ne arată că trebuie să fim foarte atenţi în abordare, nu trebuie să exagerăm, să creem panică, dar nici să minimalizăm situaţia. Se aşteaptă, aşa cum spunea şi dr Arafat, ca vârful situaţiei să fie în perioada sărbătorilor pascale, după care va trebui să vedem ce este de făcut. 

Trebuie să fim responsabili şi să lăsăm persoanele care se pricep să îşi facă treaba şi să facem lucrurile în funcţie de recomandările lor. În paralel, important este să ne vedem de treabă, dar într-un mod responsabil.", a declarat Tudor Ionescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Mandatele pot fi prelungite" 

”Nu vom rămâne fără mandate dacă se amână alegerile, pentru că sunt măsuri care se impun, deci probabil se va prelungi mandatul. Sunt măsuri pe care va trebui să le luăm atunci în regim de urgenţă, deci nu putem rămâne într-un vid de putere local şi legislativ", a mai spus consilierul general ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel