Amalia Enache: Omenirea, ca într-o mașină de curse ieșită de pe pistă. Apocalipsă cu picătura

Amalia Enache a vorbit despre situația prin care trece întreaga Planetă, în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus.

"Omenirea arată azi ca aflată într-o mașină de curse în care mergea fericită în viteză, dar care pac!, a ieșit brusc de pe pistă pe un câmp cu totul necunoscut, s-a trezit brusc pe un teren accidentat, periculos, cu combustibil limitat în rezervor și cu piloți care mai degrabă încearcă, merg la noroc, speră, apoi disperă iar și tot așa, cu volanul în mână. A fost inițial șocul, căci am văzut, nimeni de pe Planetă nu era pregătit pentru o lovitură care să ne atingă chiar pe toți și toate temerile acelea majore ne-au năpădit, apoi cred că deja am ajuns să ne obișnuim cu nouă realitate și să ne activăm continuu toate resursele de umor, optimism, generozitate.

"Senzație de apocalipsă cu picătura"

Doar că, atâta vreme cât oameni pier pe capete, rămâne o senzație de apocalipsă cu picătura, în care privim zi de zi ceva ce vine amenințător spre noi toți. Sub formă de boală, mai ales pentru cei mai vulnerabili sau de amenințare de recesiune economică. Poți închide ochii sau poți să alegi să privești în imediata apropiere, că azi, acum, toți ai tăi sunt bine, dar tot rămâne o umbră undeva, acolo, în minte.

Ni se spulberă orice iluzie a omului modern pe care îl credeam atât de evoluat, atât de puternic, bazat pe tot felul de smart device-uri și descoperiri științifice. Când vezi personalul medical care pune straturi peste straturi de combinezoane, măști, viziere, mănuși, și tot e vulnerabil, mie imaginea asta mi-l face pe OM extrem de rudimentar, de fapt", a spus Amalia Enache pentru click.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel